Sig noget bedre!!

Da jeg var 20 år gammel og netop havde forladt gymnasiet, fik jeg job som studievært på radioen i DR. Jeg blev sendt på mit første kursus i grundlæggende radio. I en af øvelserne blev jeg placeret bag knapperne i kontrolrummet for at afprøve funktionen som producer. Jeg skulle holde styr på udsendelsen og tale med reporterne gennem deres øresnegle. De stod med mikrofoner og transportabelt sendeudstyr ude i marken. En af journalisterne var meget nervøs, inden hun skulle på. Jeg blev stresset på grund af alle de nye knapper, jeg skulle have styr på, og alle de mennesker jeg skulle holde øje med, og jeg havde ingen anelse om, hvad jeg gjorde, så jeg satte bare hende i luften. Hun begyndte at plapre løs uden retning og uden at holde sig til emnet. Jeg lyttede til hende, og det var indlysende, at hun havde brug for hjælp, men jeg var pænt presset selv og anede ikke, hvad jeg skulle sige til hende, så jeg trykkede bare på knappen og råbte i hendes øre: SIG NOGET BEDRE!! Det var så dumt at sige - men faktisk lykkedes det hende at tage sig sammen og komme nogenlunde helskindet igennem reportagen. Bagefter grinede vi meget over den kommentar. Underviserne sagde, at det var den sjoveste (og mest ubrugelige) kommentar, de nogensinde havde hørt på et kursus. Hvad skulle hun dog stille op med den kommando?

Sig noget bedre! Denne sætning blev ligesom siddende på mig og har fyldt i mig lige siden. Men på en måde elsker jeg den. Fordi jeg mente det: Sigt altid højere! Forsøg altid gøre det bedre! Lad dig ikke nøjes! Hav ambitioner! Hvis du har gaven til at lave en forandring i verden, tænker jeg, du er forpligtet til at gøre det. Det var her min interesse for at arbejde med kreativ ledelse blev dannet. For hvordan får man folk til at sige noget bedre? Og bedre end hvad ?? Hvornår er noget godt nok? Når du er den bedste? Når dit produkt vinder priser? Når det ændrer love? Eller hvis det ændrer et perspektiv i folks sind? Min grundlæggende tro er at stræbe efter at gøre det bedre. For mig er det et resultat af at holde fokus på INDHOLDET. Jeg er historiefortæller. Min styrke er at se potentialet og spotte talentet. Det ligger i min natur at udforske nye tendenser og udviklende ideer, og jeg er instinktivt altid på udkig efter måder at forbedre arbejdsgangene. Nye teknikker, nye platforme, nye genrer, og nye historier.

For der ligger altid en ny historie og venter. Og den fortjener at blive fortalt så godt som muligt. Hver gang!